Hoppa till sidans innehåll

Frågor och svar om Dynamiskt skytte

10 JAN 2022 08:18
  • Uppdaterad: 10 JAN 2022 08:18

Intresset är stort bland våra medlemmar för dynamisktskytte. Det finns också frågor som man vill ställa och få svar på, de tre första presenteras nedan. Kom gärna med flera frågor om det är något som dyker upp när ni diskuterar detta i större och mindre grupper. Maila dessa till This is a mailto link så ska arbetsgruppen svara.

 

  1. Fråga:
    Säkerhetsaspekten av dynamiskt skytte i A-hallen, tål väggen ett skott från 45-90 graders vinkel?

Kommentar:
Det nämndes på informationsmötet att dynamiskt skytte i A-hallen skulle vara en möjlighet och då är vi förstås intresserade av säkerhetsaspekterna eftersom (det åtminstone i min personliga uppfattning) risken för olyckor och vådaskott ökar när man rör sig med vapen.

Svar:
Skjutbaneinstruktionen har inte ändrats i A-hallen utan den är den samma. Om man övar fältskytte, PPC eller dynamisktskytte så är det i praktiken ingen större skillnad i A-hallen. Man står still på olika avstånd och skjuter på olika målgrupper. Även drag från hölster och omladdning förekommer precis som i PPC idag.
 

  1. Fråga:
    Vad är alternativen till att ansluta föreningen till SDSSF för att se om dynamiskt skytte passar i föreningen?

Svar:
Dynamiskt skytte i Sverige sker enbart under överinseende av SDSSF, och att inga skyttar kan delta i tävlingar vare sig nationellt eller internationellt om inte klubben är ansluten till förbundet. Om LSKF skall kunna möta den efterfrågan som finns på dynamiskt skytte, och dra nytta av den möjlighet till tillväxt och intäkter som de dynamiska skyttarna kan tillföra, måste därför föreningen gå med i SDSSF.

 

  1. Fråga:
    Går det att få en tydlig punktlista på vilka förändringar som krävs i föreningen för att husera dynamiskt skytte?

Kommentar:
Frågan handlar egentligen mest om tydlighet i vilka förändringar som behöver ske i föreningen om dynamiskt skytte blir en del av den.

Svar:
Vårt förslag är enligt följande och det som krävs är att föreningen godkänner en ändring i stadgarna.

 

”Att Pistolsektionen utökas med en grupp för Dynamiskt skytte precis som tex Precision och PPC är nu, LSKF ansöker om medlemskap i SDSSF, LSKF lägger till medlemskap i SDSSF i stadgarna och Pistolsektionen budgeterar och tar ansvar för dynamiskt skytte inom LSKF”

Här måste vi lägga till i befintliga stadgar:

”Svenska Dynamiska Sportskytte förbundet”

 

3 § Tillhörighet m m

Föreningen är medlem i följande specialidrottsförbund (SF):

Svenska Skyttesportförbundet, Svenska Bågskytteförbundet, Svenska Handikappidrottsförbundet, och Svenska pistolskytteförbundet.

 

Skribent: Mikael Danneblad
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings SKF
Värö Solgläntan
58422 Linköping

Kontakt:
Tel: 013148088
E-post: info@linkopingsskf.s...

Se all info

SisuNorMedium300_RGB