Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs


 Under kursen får du:

·Lära dig att hantera pistolen på ett säkert och ansvarsfullt sätt

· Insikt i skytterörelsens organisation och syfte

· Lära dig grundläggande skytteteknik

· Prova på de vanligaste pistolskyttegrenarna

Du ska vara minst 15 år för att delta på krutkursen. Yngre skyttar är välkomna att skjuta luftpistol.

 

Nybörjarkurs. Hur börjar man?


Linköpings Skytteförening pistolsektionen har kurser för skytte med krutpistol 2 gånger per år, en på våren och en på hösten.

Kursen är fördelad på 10 tillfällen, en gång per vecka.Vårkursen startar i mars och höstkursen i oktober.
Intresseanmälan till kurserna kan skickas in 2 månader innan kursstart.

Några veckor innan varje kurs bjuds alla in som anmält sitt  intresse till en prova på kväll. Under kvällen får man prova på att skjuta pistol och vi har en liten pratstund med alla intressenter.

Efter denna kväll så sätter sig utbildningsledare och funktionärer ner och bestämmer vilka som får erbjudande om att gå kursen. Detta underlag går vidare till sektionens styrelse som tar beslut om att tilldela dessa en kursplats. Vi försöker att ta ut personer som vi tror kommer att bli aktiva skyttar. Om antalet skulle vara fler än platser så kommer lottning att ske.

Vi lägger ner ett väldigt stort engagemang i våra nybörjare då vi anser att det är jätteviktigt att man känner att man verkligen får hjälp med att komma igång med sitt skytte som nybörjare. Men man måste engagera sig som deltagare också för resultaten kommer inte av sig själv.

Notera att senast vid första kurstilfället skall du lämna ett aktuellt utdrag ur Polisens belastningsregister. Utdraget skall personligen uppvisas i ett oöppnat kuvert tillsammans med uppvisande av giltig legitimation. Du uppvisar utdraget för pistolsektionens eller föreningens ordförande varefter du sannolikt omgående får tillbaka dokumentet.

Kursen kommer att varva teori och praktik, Vi skjuter med både luftpistol och krutvapen (kaliber .22lr). För att bli godkänd på kursen så ska man klara av ett teoretiskt prov samt två praktiska prov.

Kostnaden för utbildningen är för närvarande 2700:-, som givetvis inkluderar  studiematerial mm. När man klarat utbildningen med godkänt resultat kan man, om man så önskar, söka medlemskap i föreningens pistolsektion. För att erhålla Svenska Pistolskytteförbundets pistolskyttekort krävs att man är medlem  i en förening ansluten till förbundet. Efter godkänd utbilningen kan du som medlem i en förening ansöka om ditt pistolskyttekortet, som administreras genom din förening.

Skytte är en rolig sport som man kan tävla i på allt från hobbynivå till att göra en elitsatsning om man vill och man kan hålla på länge upp i åldrarna. Pistolskytte är även en väldigt jämlik idrott där inget av könen har någon fördel.

 Är du intresserad av att gå utbildningen fyller du i intresseanmälan.

 Se även §3 i Svenska pistolskytteförbundets stadgar om vilka krav vi ställer på dig som vill bli medlem.

Uppdaterad: 22 AUG 2018 10:29

Postadress:
Linköpings SKF
Värö Solgläntan
58422 Linköping

Kontakt:
Tel: 013148088
E-post: info@linkopingsskf.s...

Se all info

SisuNorMedium300_RGB