Börja med pilbågsskytte

Bågskytte är en individuell sport där unga som gamla tränar och tävlar på liknande villkor vilket gör att sporten passar hela familjen.

Linköpings SKF tillhandahåller träningstillfällen flera gånger i veckan med ledare som hjälper dig med ditt skytte. Under dessa tillfällen kan deltagare antingen låna utrustning på klubben eller träna med sin egen utrusning. Bågskytte kräver inga speciella kläder för fysisk aktivitet. Lämpliga kläder är kortärmat alternativ en tröja med åtsittande ärmar, samt inneskor.

Vi har en lägre åldersgräns på 10 år där målsman skall närvara/delta själv upp till det att barnet fyllt minst 12 år. Vi ser gärna att målsman engagerar sig inom sporten även när barnen är äldre.

Om ni funderar på att skaffa en egen pilbåge rekommenderar vi er att fråga oss om råd. Vi hjälper er gärna så att ni får en pilbåge som passar just er. Vi hjälper er också med att komma igång med er nya utrustning.

Try-out session in english

Send an e-mail to bagskytte@linkopingsskf.se to register interest. Maximum of 10 people, first come first serve basis. This session is aimed at, for example, exchange students. Date will be decided once enough people have registered. 

Om ni är en grupp som vill testa pilbågsskytte kan vi även arrangera ett event för er. Det finns även närliggande klubbar som ni också kan fråga om prova-på då vi har svårt att hinna med alla som vill börja.

Under prova-på kommer vi berätta mer om klubben, medlemskap och bågskytte i stort. Övriga frågor kan mejlas till bagskytte@linkopingsskf.se