Marcus Madsen vann SM

Gevärskyttarna har återigen visat sin skicklighet under SM tävlingarna. Marcus som nu vann sitt andra SM guld under året, det första i den Olympiska grenen Luftgevär 10 m och nu i den mycket svåra disciplinen helmatch 50 m.

Helmatch 50 skjuts i tre olika ställningar under pressande tidsförhållanden (40 skott knästående, 40 skott liggande samt 40 skott stående). Marcus sköt 1148 poäng i kvalet till final. (En tredjeplats).

Efter finalskotten i knä- och liggmomenten så var det dags för stående. Marcus var då nästan 5 poäng efter täten. Men vad gör det, ingen i Sverige skjuter stående gevär som Marcus. Segermarginalen slutade med 3,3 poängs vinstmarginal. Och detta i en tävlingsform där tiondelarna avgör vem som tag hem segern och pallplatserna.

Efter finalskotten i knä- och liggmomenten så var det dags för stående. Marcus var då nästan 5 poäng efter täten. Men vad gör det, ingen i Sverige skjuter stående gevär som Marcus. Segermarginalen slutade med 3,3 poängs vinstmarginal. Och detta i en tävlingsform där tiondelarna avgör vem som tag hem segern och pallplatserna.