Söka medlemskap

Bli medlem

För att bli medlem ska du:

  1. Läsa igenom och godkänna våra Stadgar (15/3 2022).
  2. Lämna in en medlemsansökan till föreningen. Denna kan även hittas i föreningens sekretariat. Du måste vara medlem i minst en sektion.
  3. Lämna in underskriven ansökan i föreningens sekretariat eller skanna in och mejla till den sektionen du vill bli medlem i. Det kan ta upp till fyra veckor innan medlemsansökan behandlas.
  4. Du får instruktioner för hur du ska betala medlemsavgiften när din ansökan godkänns. Medlemsavgiften gäller för kalenderåret. Vid inträde efter 31/8 betalar man halv medlemsavgift.

Krutvapen krav

För medlemskap för krutvapenskytte krävs även:

  • Att du är innehavare av pistolskyttekortet, utfärdat av Svenska Pistolskytteförbundet eller gevärsskyttekortet.
  • Pistolskyttekortet fås efter att man klarat nybörjarkursen och blivit antagen som medlem i föreningen. Alternativt att man redan innehar pistolskyttekort från annan förening.
  • Du måste lämna ett aktuellt utdrag ur Polisens belastningsregister. Utdraget skall personligen uppvisas i ett oöppnat kuvert tillsammans med uppvisande av giltig legitimation. Du uppvisar utdraget för pistolsektionens eller föreningens ordförande varefter du sannolikt omgående får tillbaka dokumentet.

Medlemmar räknas som ungdomar upp till och med 20 års ålder.

Pistolsektionen

Som medlem i pistolsektionen har du rätt att skjuta pistol på våra skjutbanor. Om du har eget vapen har du även rätt att få tagg så du kan träna på egen hand. I avgiften ingång medlemskap i Svenska Skyttesportförbundet. Om du skjuter krutpistol ingår även medlemskap i Svenska Pistolskytteförbundet.

ÅlderÅrsavgift
Endast luftpistol, Vuxen1450 kr
Endast luftpistol, Ungdom700 kr
Krutpistol, Vuxen1700 kr
Krutpistol, Ungdom1000 kr

Gevärssektionen

Som medlem i gevärssektionen har du rätt att skjuta korthållsgevär och luftgevär på våra skjutbanor. Om du har eget vapen har du även rätt att få tagg så du kan träna på egen hand.

ÅlderÅrsavgift
Vuxen1450 kr
Ungdom700 kr

Skyttar över 15 år behöver ha en tävlingslicens ifrån Svenska Skyttesportförbundet för att delta på alla tävlingar som inte är interna klubbtävlingar. Den kan köpas här ifrån Svenska Skyttesportförbundet.

Bågskyttesektionen

Som medlem i bågskyttesektionen har du rätt att skjuta pilbåge på våra skjutbanor. Om du har eget vapen har du även rätt att få tagg så du kan träna på egen hand. I avgiften ingår medlemskap i Svenska Bågskytteförbundet.

ÅlderÅrsavgift
Vuxen1450 kr
Ungdom700 kr

För att få tävla i Sverige krävs en tävlingslicens. Dessa priser gäller sedan 2020.

LicenstypÅrskostnad
Tävlingslicens C (-12 år)0 kr
Tävlingslicens B (13-20 år)170 kr
Tävlingslicens A (21+ år)290 kr

Hyra skåp

Du kan hyra skåp i vårat omklädesrum för förvaring av kläder och diverse utrustning. Det är viktigt att ange skåpsnummer vid inbetalning.

Årsavgift
Skåp i omklädesrum200 kr