Stort intresse för Linköpings Skytteförening

Ett glädjande stort antal ungdomar och vuxna har efter den härligt varma sommaren 2014 visat sitt intresse för Linköpings Skytteförening och våra prova på kvällar inom alla våra sektioner, såväl pistol och bågskytte som gevär.

För oss i pistolsektionen har det under 2014 varit en mycket positiv utveckling med ett ständigt ökat antal av både ungdomar och vuxna.

Antalet företag och organisationer som besöker oss och låter oss arrangera olika aktiviteter har även det haft en positiv uppgång.

Vi har en mycket glädjande utveckling med allt fler kvinnor och flickor bland våra kursdeltagarna.

Till höstens nybörjarkurs i krutpistolskytte hade 38 personer anmält sitt intresse för  att prova på under två kvällar i september. Vi har för närvarande plats för 20 deltagare till respektive kurs,en på våren och en på hösten, total således 40 platser per år.

Årets höstkurs har nu pågått i tre veckor med teorigenomgångar varvade med grundläggande skytte med krut och luftpistol. Deltagarnas teknik och kunskaper förbättras stadigt och de flesta har redan skjutit alla sin kvalificerings serier i precision för bronsmärket och några även de första guldmärkes serierna i precision.

Närmast väntar årets sista klubbfälttävling, som är ett bra tillfälle för deltagarna att bekanta sig med det utomordentligt roliga fältskyttet.