Kretsmästerskap i Fältskytte för B- och C-vapen

Östgötakretsens mästerskap i fältskytte för C-och B-vapen avgjordes den 3 maj på Åbys pistolskytte bana i Dvardala. Som värd för arrangemangen var Åby och Finspångs pistolskytteklubbar. LSKF deltog med 9 skyttar varav 3 st. deltog i C-såväl som B-vapen. Totalt startade 107 skyttar i C-vapen och 40 skyttar i B-vapen tävlingen.

LSKF hade flera stora framgångar framförallt i B-vapen.Det blev till en spännande särskjutning och där bärgade George Ekström en silvermedalj och David Rexander en bronsmedalj. Det skall noteras att David sköt med sin 9 mm pistol och ändå lyckades ta en så meriterande placering. Vann gjorde Bo Ragnarsson från Motala, en fantastisk duktig skytt som ofta klarar av favorittrycket. Bo vann även C-vapen efter en särskjutning med många inblandade som skjutit fullt.George Ekström placerade sig väl även här med en 10:e plats av 76 starter. LSKF enda medalj i C-vapen togs av Thomas Persson, som tog hem en silvermedalj i klassen för Veteran Äldre.