SM Guld medalj och Svenskt rekord av Thomas Svensson

Thomas Svensson flerfaldig världsmästare i pistolskyttets PPC satte nytt svenskt rekord under SM i PPC i Umeå

Guldmedaljen gick till Thomas i klassen Standard Pistol 5 tum. med 596 p av 600 möjliga och med 33x (dvs. innertior) och nytt svenskt rekord. Det tidigare rekordet hade stått sig sedan 2008. Av 8 möjliga svenska rekord innehar Thomas 5 och av dessa är två även världsrekord.

Utöver guldmedaljen bärgade Thomas även hem 2 silver och ett brons i andra discipliner.

Silver Standard Pistol 5,5 tum fasta riktmedel, 479-37X
Silver Standard revolver 4 tum, 479-41X
Brons Standard Revolver 2,75″ 476-36X 

Riktigt nöjd var ändå inte Thomas som på grund av bristen på träningsmöjligheter på 50m i Linköping har varit tvungen att resa till andra kommuner för att träna bland annat till Orsa, Jönköping, Umeå m Nyköping m.fl. Thomas förbereder sig som bäst tillsammans med sina kamrater i Linköpings Skytteförening inför EM i PPC i Tjeckien

Thomas utsågs tidigare till årets idrottsman 2014 i Linköping. Linköpings Skytteförening ser fram emot en snar lösning på en träningsanläggning för alla våra duktiga ungdomar och skyttar inom Bågskytte-Gevär- och Pistol.

Skribent: Thomas Persson