DM i Sportskytte blev en succé

Nu har vi genomfört Distriktsmästerskap med krutgrenarna inom Sportskytte och vi kan inte annat säga än att det blev en succé.

Totalt nära femtio skyttar kom till start i de fyra grenarna Fripistol, Standardpistol, Grovpistol och
Sportpistol. Flera av deltagarna debuterade i Sportskytte och vi törs nog lova att de dyker upp igen.

Tävlingarna har genomförts tillsammans med Mjölby PK och två av grenarna sköts i deras superfina nybyggda hall på söndagen. Övriga två avgjordes i vår egen C-hall som också den kommenterades med beundran av gästande skyttar.
Tycker vi ska vara stolta över detta. Stolta ska vi också vara över de fina resultat vår klubb stoltserar med i sagda tävling.
Fripistolen klarades av utan deltagande från LSKF, men i Standardpistol tog vi fina placeringar.
Guld och silver i Dam genom Linda Molin och Anna Hagström, samt brons i Herr genom Johan
Dahlin.
Veselin Anic passade på att testa Grovpistol när tillfälle gavs, och som enda veteran tog han tämligen enkelt hem guldet.


Bröderna Gidlund respresenterade ensamma Juniorklassen i Sportpistol och för dagen tog Alfons hem segern före lillebror Fabian.


Efter en hård fight i Sportpistolens Herrklass avgick Jörgen Broman med segern efter särskiljning på antalet X, med guldresultatet 560 poäng och 10 X.
På samma slutpoäng och 9 X fick Max Myhr inta silverplatsen, och Johan Dahlin kammade även i
denna gren hem bronset.
Guld, silver och brons gick till LSKF även i Sportpistol Dam. Linda Molin guld, Anna Hagström silver och Linda Vålberg brons.


Faktum är att topp 4 i resultatlistan utgjordes av LSKF-skyttar i både Herr- och Damklassen! Det här visar att årets träningar i sportskyttegrenarna och deltagandet i Allsvenska serien i Sport- och Standard har gett resultat, och så hoppas vi att det kommer förbli.

Det här är det första av flera kommande tävlingsarrangemang i samarbete med övriga
östgötaklubbar, på initiativ av den sektion bestående av representanter från Östergötlands
Skyttesportkrets, Mjölby och LSKF för att främja sportskyttet i Östergötland.
Med fler utövare, framstående tävlingsresultat och möjligheter att regelbundet tävla i närområdet så är vi övertygade om att intresset för sportskyttet bara kommer att öka i vår klubb.

Hälsningar
Linda Molin & Lindha Gidlund
Sportskytteansvariga LSKF